Jälleen kerran on uuden osan aika. Tässä meni viikko kauemmin kuin olin suunnitellut, mutta täysin minusta riippumattomista syistä näin nyt pääsi käymään. Toivon kuitenkin, että ymmärsitte miksi näin oli jne. Kiitoksia paljon kommenteista, jotka annoitte edelliseen osaan, niitä saa antaa jatkossakin. =)



Koska Rocky pysyttelee yhä vain karkuteillä, päätettiin perheeseen ostaa uusi pikkukoira. Tämä naaraskoira sai nimekseen Gina ja mikäli suunnitelmani eivät mene aivan pieleen, syntyy taloon joku kaunis päivä suloisia sekarotuisia koiria. Gina paljastui nopeasti täysin kurittomaksi otukseksi, joten perheellä onkin paljon työtä koiran kouluttamisessa. Mutta, tervetuloa perheeseen Gina!



Koirat nuuhkivat toisiaan pitkän tovin, mutta lopulta Jake ja Katy näyttivät hyväksyvän uuden perheenjäsenen. Gina ei ollut ilmeisesti saanut edellisessä kodissaan kylliksi ruokaa, sillä koira ryntäsi lähes saman tien ruokakipon luo ja ahmi puolet raksuista. Cassie päätti jäädä huoneeseen tarkkailemaan tilannetta ja innostui samalla leikkimään Jaken kanssa, joka olikin aivan yllättynyt saamastaan huomiosta - ei Cassie yleensä tällä tavalla viettänyt aikaansa koirien kanssa.



Maddietä ei sen sijaan uusi koira kiinnostanut, tyttö oli päättänyt lähteä takapihalle kalaan. Tosi asiassa Tony oli väittänyt, ettei sisko ikimaailmassa saisi napattua yhtä ainutta kalaa perheen lammesta, joten totta kai Maddien oli pakko yrittää osoittaa veljen väitteet vääriksi. Kului lähes vartti ennen kuin tyttö sai edes onkensa siihen kuntoon, että sen saattoi heittää veteen. Ensimmäisellä heitolla koukku ja siinä oleva mato juuttuivat kiinni vesikasveihin ja Maddien huuto ja kiroilu kuului taatusti naapuriin saakka.



Tunnin kalastamisen jälkeen, Maddie sai vihdoin napattua ensimmäisen kalansa. Tämäkin yksilö oli vain vaivainen sintti, mutta silti parempi kuin ei mitään. Ilmeisesti pikkukalalla oli piileviä voimia, sillä yrittäessään vetää kalaa luokseen vedenpinnan yläpuolelle, sai Maddie itsensä jollain ilveellä maahan rähmälleen. Kala oli onneksi kiinni koukussa eikä päässyt karkaamaan takaisin veteen ja hetken kuluttua omahyväisesti virnuileva tyttö juoksi sisälle taloon veljensä luo kädessään pikkuruinen kala.



Maddie kävi viemässä kalansa jääkaappiin, hän aikoisi totta kai paistaa sen illalla itselleen ja ryntäsi sitten eteiseen jossa puhelin oli pirissyt jo lähes minuutin ajan.
- Maddie Murray puhelimessa, tyttö vastasi ja kuuli ystävällisen naisäänen langan toisesta päästä.
- Hei Maddie, olemme löytäneet koiranne, nainen aloitti ja sanoi sitten lähettävänsä auton tuomaan Rockyn takaisin kotiinsa saman tien. Lopetettuaan puhelun, Maddie hihkaisi riemusta ja huusi veljensä paikalle. Tämä tekisi takuulla Anthonyn iloiseksi!



Kuultuaan mitä asiaa soittajalla oli ollut, Tony henkäisi helpottuneena ja sulki sitten siskonsa halaukseen. Tämä oli totta vie paras uutinen pitkään aikaan. Anthony ei ollut ollut lainkaan mielissään nähtyään perheessä uuden, vieraan koiran. Poika oli ajatellut heti, että Cassie halusi uuden koiran perheeseen Rockyn tilalle, aivan kuin uusi koira voisi ikinä paikata toista. Äiti oli totta kai yrittänyt selittää pojalleen, ettei ajatellut Ginan olevan vain Rockyn korvike, mutta Tony ei ollut suostunut uskomaan häntä. Anthony ei ollut myöskään lainkaan varma siitä, mitä tulisi tapahtumaan kunhan Rocky taas palaisi. Talossa olisi sitten neljä täysikasvuista koiraa, joista koituisi aina vain enemmän työtä.



Puolen tunnin kuluttua poliisiauto vihdoin kurvasi perheen talon eteen ja ulos hyppäsi tämä pieni ja suloinen otus. Rocky ei välittänyt lainkaan Tonysta ja Maddiestä, jotka olivat koiraa vastassa, vaan ryntäsi saman tien pää pystyssä sisälle taloon kohti ruokakuppia, jota koira olikin jo kaivannut. Gina näytti ilahtuvan suuresti uudesta leikkikaverista, mutta Jake oli heti valppaana ja valmiina hyökkäämään isänsä kimppuun mikäli tarve vaatisi. Onneksi koirat tyytyivät vain murisemaan toisilleen, eikä kumpikaan päässyt hengestään.



Cassie ja Ilmari eivät olleet viettäneet aikapäiviin aikaa kahdestaan. Jommallakummalla oli aina ollut jotain muuta menoa tai sitten lapset olivat olleet paikalla. Iltaisinkin pari meni eri aikaa nukkumaan ja joka normaali, arkinen keskustelu oli jäänyt. Cassie oli vihdoin tajunnut, että tätä menoa koko avioliitto kariutuisi alta aikayksikön ja päätti tehdä asialle jotain. Lopulta tiukan keskustelun jälkeen kumpikin lupasi huomioida toista enemmän ja eritoten useammin. Tämä toisen huomioiminen käynnistyikin saman tien ja aviopari vietti mukavan hetken pehmeällä sohvalla takkatulen loisteessa.



Vaikka Rocky olikin palannut takaisin, ei Cassielle tullut mieleenkään luopua Ginasta. Koirasta oli tullut nopeasti Cassien hyvä ystävä ja nainen viettikin paljon aikaa opettamalla koiralle erilaisia temppuja, joita hän ei olisi ikimaailmassa opettanut perheen muille koirille. Gina oppi nopeasti leikkimään kuollutta ja kierimään, vaikka koiran edellinen omistaja väitti tämän olevan täysin toivoton tapaus ja täysin hömelö.



Maddiestä oli kehkeytynyt oikea musiikkihirmu. Tyttö ei kyennyt pitämään näppejään erossa syntetisaattoristaan, joka oli nököttänyt täysin tyhjänpanttina Maddien huoneessa viimeisten viikkojen ajan. Maddie yritti kovin esittää muulle perheelle, että osasi itse väsätä kappaleita laitteen avulla, mutta tosiasiassa tyttö vasta tutustui sen ominaisuuksiin ja pelleili koskettimien kanssa. Ehkä vielä joku päivä Maddiestä tulee kuuluisa lauluntekijä tai kuka ties maailmankuulu kosketinsoittaja.



Natalien istuttamat kurkut olivat vihdoin kypsyneet ja Cassie päätti käydä keräämässä ne pois. Nainen oli monta kertaa miettinyt, että kasvihuone pitäisi purkaa ja sen tilalle rakentaa vaikkapa grillikatos, mutta äidin kuolema oli pistänyt Cassien ajattelemaan asiaa toisin. Tämä pieni alue oli totta vie ollut tärkeä hänen äidilleen, kuten luonto yleensäkin. Kasvihuoneen säilyttämisellä Cassie ainakin osoittaisi kunnioitusta Natalien muistolle ja sille, mikä oli ollut naiselle tärkeää. Ja olihan omasta kasvimaasta toki hyötyäkin, perheen ei tarvinnut nykyisin kuluttaa rahaa ruokakaupassa juuri yhtään.



Ilmeisestä tässä tarinassa ei ole nykyään yhtä ainutta osaa, jossa Viikatemies ei vierailisi talossa. Tällä kertaa tuo kammottava otus saapui hakemaan Rockyn luokseen. Muut kolme koiraa ulvoivat kiivaasti nähdessään Viikatemiehen ja talossa oleva Cassie juoksi kiireesti portaat alas koirien huoneeseen juuri parahiksi nähdäkseen Viikatemiehen hahmon haihtuvan ilmaan. Rockystä on nyt jäljellä enää uurna ja onnelliset muistot, jotka eivät ikinä katoa perheenjäsenten sydämistä.



Mitä ilmeisimmin yhden koiran lähtö tietää toisen syntyä. Vain parin tunnin kuluttua Rockyn kuolemasta Gina synnytti suloisen urospennun, joka sai nimen Dico. Tämä sinisilmäinen otus hurmasi saman tien äitinsä lisäksi myös Cassien, jolla oli suuria vaikeuksia pysytellä edes minuuttia erossa tästä pikkuisesta. Perheen koirakanta on siis jälleen yhtä suuri kuin vielä aamullakin.



Anthony ja Maddie olivat päättäneet lähteä vielä tänä samana iltana kampukselle veljiensä luo. Sitä ennen molemmat kuitenkin soittivat yliopistolle ja anoivat itselleen stipendejä. Maddielle niitä siunautui neljä, Tonylle kolme. Ilmari onnitteli poikaansa stipendeistä ja kehotti tätä pitämään itsensä miehenä. Tämähän saattaisi kuka ties olla viimeinen kerta kun he ikinä tapaavat! Eihän sille ole mitään takeita, että Tony tai Maddie enää ikinä tämän illan jälkeen astuvat sisälle perheen taloon.



Tony kävi hyvästelemässä koirat ja palasi sitten takaisin eteiseen hyvästelemään muun perheen. Cassie ei millään meinannut päästää lapsiaan menemään, hän ei suinkaan ollut vielä valmis siihen, että hänen pikkuiset lapsensa olivat jo lähes aikuisia ja muuttaisivat nyt pois kotoa. Kuluisi monta vuotta ennen kuin Johnny palaisi kotiin perheensä luo, eikä Cassie ollut lainkaan varma siitä, että pystyisi odottamaan niin kauan. Vastahakoisesti äiti kuitenkin pääsi lapsensa irti ja katseli haikeasti kun nämä istuutuivat taksin kyytiin ja kaasuttivat pois kotoa.

Siirtykäämme kaksosten mukana yliopistolle.



Huono onni tuntui seuraavan Johnnyä yhä vain. Ensin mies sai tietää, että Sienna oli rakastunut hänen veljeensä ja hetken kuluttua hissi hajosi ja oli lähes tappaa miesparan. Johnny ei ollut milloinkaan ollut taitava mekaniikan alalla ja epäilikin hetken osaisiko itse korjata hissin käyttökuntoon. Korjaajaa ei kuitenkaan tähän aikaan illasta enää saisi paikalle ja ainut talossa oleva potentiaalinen korjaajaehdokas olisi Oliver. Johnny ei hetkeäkään edes ajatellut pyytävänsä veljeltään apua, hänellä ei olisi enää ikinä mitään asiaa tuolle petolliselle sialle.



Johnny nouti itselleen ruuvimeisselin, jolla hän alkoi sörkkiä hissiä sieltä täältä. Ilmeisesti miehen älytön sohiminen tuotti tulosta, sillä ei kulunut montaakaan minuuttia, kun hissi jo oli käyttökelpoinen. Kummaa kyllä miten ruuvimeisselillä saa korjattua niin monta eri asiaa, tuohan on oikeasti todellinen monitoimityökalu!



Oliver oli yrittänyt päästä veljensä puheille aina kun siihen oli ollut mahdollisuus, mutta Johnny joko poistui tylysti paikalta tai ei ollut huomaavinaankaan veljeään. Tälläkään kertaa Oliverin selittely-yritys ei tuottanut tulosta - Johnny piti itsepäisesti pintansa ja kieltäytyi noteeraamasta veljensä pyyntöön saada keskustella ja selittää.



Yhtäkkiä Oliverin mieleen putkahti ajatus siitä, miten hän saisi veljensä lepytettyä. Oliver potki kengät pois jaloistaan ja aloitti joraamisen Johnnyn soiton tahtiin. Johnny ei kuitenkaan näyttänyt lainkaan tyytyväiseltä ja katseli Oliveria silmät vihaa tihkuen. Oliko tuonkin nyt aivan pakko tunkea näyttämään tanssitaitojaan, ihan kuin hän ei olisi jo muutenkin aiheuttanut harmia riittävästi! Johnny ajatteli, mutta jatkoi soittoaan veljensä läsnäolosta huolimatta.



Vaikka Oliver halusikin saada välit selvitettyä Johnnyn kanssa, ei mies silti ollut unohtanut rakasta Siennaansa. Oli kuitenkin ilmiselvää, ettei tapaaminen kummankaan kotona tullut kuuloonkaan, joten treffit vietetäänkin sitten tästä lähtien ulkona. Tällä kertaa Oliver oli kutsunut Siennan kampuksen kahvilaan ja toi naiselle mukanaan lahjan, joka paljastui timanttikaulakoruksi.



Sienna ei tiennyt miten olisi kiittänyt Oliveria riittävästi tuosta upeasta ja ennen kaikkea kalliista lahjasta. Tosin tuskinpa Sienna tietää kuinka varakkaasta perheestä Oliver oikeasti tulee. Kaulakoru tuskin ajoi Oliveria konkurssin partaalle. Ele oli kyllä kieltämättä hyvin kaunis ja mitä ilmeisimmin Oliver välittää Siennasta ihan tosissaan.



Kaiuttimista alkoi yhtäkkiä kuulua musiikkia ja Sienna alkoi tanssahdella sen rytmissä. Ei kulunut kauaa, kun myös Oliver oli täysin musiikin lumoissa ja tanssi naisystävänsä kanssa. Muut paikalla olijat eivät voineet olla ihastelematta näiden kahden tanssitaitoa. Olihan Oliverinkin sentään saanut stipendin hyvistä tanssitaidoistaan, joten on kyllä syytäkin tanssia hyvin.



Kello läheni jo puoltayötä ja oli kahvilan sulkemisaika. Oliver ja Sienna, jotka olivat ajautuneet kuhertelemaan rakennuksen perukoille, eivät olisi millään tohtineet vielä lopettaa iltaansa tähän. Niinpä Oliver lopulta kutsui Siennan luokseen yöksi. Muut olisivat jo taatusti nukkumassa eikä kenenkään tarvitsisi ikinä tietää missä Sienna oli yönsä viettänyt. Toisaalta taas tällä hetkellä kumpaakaan ei voinut vähempää kiinnostaa mitä Johnny tai kukaan muukaan ajattelisi heidän suhteestaan. He olivat onnellisia toistensa kanssa ja muiden ei auta kuin hyväksyä se.



Sienna siis otti ilomielin vastaan Oliverin kutsun ja hetken kuluttua pari jo loikoili Oliverin pehmeällä sängyllä nauttien täysin rinnoin toistensa seurasta. Tänä yönä ei kumpikaan nukkunut juuri lainkaan, mutta siitä huolimatta molemmat olivat hyvinkin virkeitä ja uutta tarmoa täynnä kun he aamulla heräsivät. Sienna sai luikittua pois talolta kenenkään huomaamatta ja Oliver paineli heti aamusta luennolle.



Maddie ja Tony saapuivat seuraavana iltana kampukselle ilahduttamaan veljiään ja tätiään ja enojaan. Molemmista kasvoi hurmaavia nuorukaisia, Maddiestä kaunis nuori neito ja Tonysta komea herra. Anthony valitsi pääaineekseen psykologian ja Maddie teatteritaiteen. Kumpikin teki valintansa puhtaasti sen perusteella, mistä saisi parhaimman pohjakoulutuksen heidän tulevia uravalintojaan varten. Maddie panostaisi urheiluun, Tony tiedusteluun.



Leslie oli enemmän kuin iloinen saatuaan taloon itselleen myös naisseuraa. Raavaiden miesten seurassa nainen ei ollut ikinä oikein pystynyt olemaan oma itsensä, eikä juttukavereitakaan ollut liiemmin löytynyt. Miesten kanssa oli melkoisen hankala puhua uusimmista muotivillityksistä ja romanttisista hömppäelokuvista. Keskustelu olisi melkoisen yksipuolinen. Maddie ja Leslie ystävystyivätkin saman tien ja hetken kuluttua he jo keskustelivat asioista kuin olisivat tunteneet toisensa aina.



Palattuaan luennoltaan Johnny törmäsi tähän postinkantajakaunottareen, Doris Pelkoseen. Valitettavasti Johnny ei ehtinyt muuta kuin esitellä itsensä, kun naisen jo piti lähteä jatkamaan kierrostaan. Jostain kumman syystä Johnny ei saanut hankittua edes naisen puhelinnumeroa, mutta toivotaan että he vielä tapaavat. Doris olisi ehdottomasti mitä mainioin puolisoehdokas Johnnylle.



Oliver ei ollut lainkaan tietoinen siitä, että hänen pikkusiskonsa ja -veljensä olivat saapuneet viime yönä yliopistolle. Miehelle olikin suuri yllätys löytää Maddie olohuoneen nojatuolilta lukemasta oppikirjojaan. Tajuttuaan naisen todella olevan hänen siskonsa, Oliver ryntäsi Maddien luo ja nosti hänet syliinsä. Molemmat selittivät vuolaasti yhteen ääneen siitä, miten olivat ikävöineet toisiaan. Oliver oli myös kiinnostunut kuulemaan, miten muut perheenjäsenet olivat kohdelleet Maddietä ja oli enemmän kuin iloinen kuultuaan äidin ja tyttären sovinnosta.



Johnny päätti yrittää seuraavana päivänä uudestaan ja odotteli kymmenen aikaan talon edessä Doriksen saapumista. Vihdoin nainen saapui ja törkkäsi suuren pinon laskuja suoraan Johnnyn käteen. Tällä kertaa Doriksella sentään oli aikaa jäädä juttelemaan ja kaksikko viettikin muutaman leppoisan tunnin yhdessä vain rupatellen niistä näistä.



Doris antoi raikuvat aplodit Johnnyn breikkausesitykselle, mutta joutui sitten valitettavasti jatkamaan kierrostaan. Nainen kuitenkin lupasi tulla uudestaan taas huomenna ja toivoi Johnnyn olevan pihalla häntä vastassa. Mistä kummasta voi johtua, että vaikka Johnny ja nyt ihan testausmielessä Oliver tuntevat Doriksen, ei tälle siitä huolimatta voi soittaa? Naisen kuvaa kun ei ilmesty puhelinluetteloon muiden nimien joukkoon. Osaisiko joku auttaa asiassa?



Anthony, jolla ei ollut harmainta aavistusta siitä mitä talossa oli tapahtunut veljesten välillä, yritti kaikin keinoin pitää keskustelua yllä kolmikon katsellessa televisiosta ajankohtaisohjelmaa. Lopulta kun kumpikaan veljistä ei ottanut osaa keskusteluun ja loivat toisiinsa vain äkäisiä katseita, Tonylle riitti ja mies paineli yläkertaan omaan huoneeseensa väittäen löytävänsä mistä tahansa parempaa seuraa. Tonyn lähdettyä Oliver vihdoin avasi suunsa.
- Johnny, anna minun selittää, ole kiltti, mies pyysi kuultuaan hissin ovien sulkeutuvan.
- Hyvä on, Johnny huokaisi ja kohtasi veljensä katseen.

Miten käy Oliverin ja Johnnyn juttutuokion? Entä saammeko me ikinä Doriksesta ja Johnnystä paria? Nämä ja monet muut asiat selviävät seuraavissa osissa. Tuossa Doris -asiassa saa muuten auttaa jos osaatte. Tämä osa olikin poikkeuksellisen lyhyt ainakin viime osaan verrattuna, mutta toivottavasti kelpasi. Arvostan suuresti sitä, jos vain jaksatte antaa palautetta osasta ja tarinasta yleensäkin. Yritän saada seuraavan osan ulos viikon päästä ja pelattua mahdollisimman paljon, jotta pääsisimme nopeasti pois yliopistolta ja suunnittelemaan uutta sukupolvea.